Sada KÁVOMIL

Značka: CoffeeZ

Náš degustační balíček s mlýnkem a French press konvičkou je určen všem, kdo rádi objevují nové chutě kávy a chtějí si pořídit příslušenství na snadnou a kvalitní přípravu kávy.
Předností mlýnku je jeho velikost a tudíž je vhodný i pro přípravu kávy na cestách. To samé lze říci i o nerezové konvičce s objemem 350 ml a dvojitou stěnou.
Kávy v balíčku jsou vybrány tak, aby degustátor mohl pozorovat rozdíly u měnících se poměrů, ale měl možnost ochutnat jak 100% jedno druhovou arabicu, tak i čistou robustu.

 Kávy jsou v balení 250 g.

Dostupnost Skladem (3 ks)
Kód: DBM2
2 500 Kč –20 % 1 999 Kč
Sada KÁVOMIL
Značka: CoffeeZ
sada Kavomil
Akce
2 500 Kč –20 %
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Dárek zdarma
Dárek zdarma
Ke každé objednávce
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR
Doručení do druhého dne
na jakékoliv místo

Ruční mlýnek na kávu

Mlýnek je vyroben z ušlechtilé oceli s keramickým mlecím zařízením a skleněnou nádobkou na pomletou kávu. Jeho odnímatelná klika s dřevěným držadlem šetří místo při skladování.

  • Stupeň mletí lze okamžitě nastavit otočným prstencem v rozsahu 1-6
  • Kapacita zásobníku na zrno: 15 až 20 g (dle velikosti zrn)
  • Kapacita skleněné nádobky po hrdlo: 100 ml (cca 45 g pomleté kávy)

Káva nejlépe rozvine své aroma, když je čerstvě pomletá. S mlýnkem na kávu je to kdykoliv možné i doma. Odolné keramické mlecí zařízení umožňuje nastavení různých stupňů mletí a díky tomu nabízí intenzivní požitek z kávy podle vlastního přání. Transparentní víčko umožňuje kontrolu obsahu zásobníku.

Funkce:

  • Odnímatelná ruční klika z ušlechtilé oceli s dřevěným držadlem
  • Jednoduché nastavení 6ti stupňů mletí od jemného (1) po hrubé (6) – s odolným keramickým mlecím zařízením
  • Skleněná odnímatelná nádobka na pomletou kávu
  • Objem: až na 45 g kávy (např. 9 šálků kávy mokka, 750 ml kávy z french pressu)

Tip:

  • Nejjemnější stupeň mletí (1) je vhodný pro přípravu espressa.
  • Pro další varianty přípravy doporučujeme nahlédnout do našeho katalogu káv.

Barva

  • Ruční klika: stříbrná
  • Držadlo: hnědá tmavá
  • Korpus: stříbrná
  • Regulační prstenec: černá
  • Vrchní uzávěr mlýnku: transparentní
  • Odnímatelná nádobka na pomletou kávu: transparentní

Materiál

  • Ruční klika: ušlechtilá ocel
  • Držadlo: dřevo
  • Skelet: ušlechtilá ocel
  • Nádobka na pomletou kávu: sklo
  • Regulační prstenec: plast
  • Vrchní uzávěr mlýnku (víčko): plast
  • Mlecí zařízení: keramické

Rozměry

  • Výška cca 19 cm
  • Ø cca 5,5 cm
  • Objem skleněné nádobky cca 45 g kávy (např. 9 šálků kávy mokka, 750 ml kávy z french pressu)

Hmotnost

  • cca 360 g

 

Návod k použití

  1. Odšroubujte sběrnou nádobu na pomletou kávu a před prvním použitím umyjte a řádně osušte.
  2. Nastavte požadovaný stupeň mletí (1 - nejjemnější mletí, 6 - nejhrubší mletí)
  3. Sejměte vrchní uzávěr mlýnku (je jen nasazen – nešroubuje se) pro zpřístupnění zásobníku na zrno.
  4. Naplňte zásobník mlýnku v požadovaném množství celými kávovými zrny (15 až 20 g).
  5. Uzavřete zásobník nasazením vrchního dílu (uzávěrem mlýnku - víčkem).
  6. Nasaďte kliku na vyčnívající šestihran.
  7. Pro zahájení mletí uchopte mlýnek pevně do jedné ruky a druhou rukou otáčejte klikou VE SMĚRU hodinových ručiček. Pomletá káva propadává do transparentní nádobky.
  8. Pro pomletí většího množství kávových zrn je třeba sundat kliku, následně vrchní uzávěr a dosypat do zásobníku další kávová zrna. Podle potřeby postup zopakujte a doplňte další kávová zrna.
  9. Sběrnou nádobku na pomletou kávu odšroubujte a umletou kávu vysypte.

 

DALŠÍ UPOZORNĚNÍ:

Neměňte stupeň mletí, pokud jsou v zásobníku kávová zrna!

Jednotlivé díly nejsou vhodné do myčky nádobí!

 

HABESH -100 % Arabica Ethiopia Sidamo

Lahodná chuť etiopské kávy s podmanivě okouzlující vůní vás provede magickou cestou objevitele tropických esencí a exotického ovoce. HABESH (habeš) Etiopské císařství, známé též jako Habeš, byl africký stát rozkládající se na území dnešní Etiopie a Eritreje. Existovalo přibližně od roku 1137, kdy na etiopský trůn dosedla dynastie Zangweovců. Kávu vypěstovanou v této lokalitě jsme nazvali původním názvem historického území.

GOLEM - 100 % Robusta

Pečlivě vybraná zrna druhu ‚Coffea Robusta‘ z nejlepších plantáží zaručuje kvalitu plné a vyvážené chuti bez závad. Tato káva má výrazný charakter, intenzivní tělo a žádnou kyselost. GOLEM je synonymem velikosti a síly. Káva obsahující odrůdu Robusta má mnohem vyšší podíl kofeinu a nižší kyselost oproti odrůdě Arabica. Směs zrn vybraných výhradně z Robusty je hodna jména takového formátu.

 

MIVI - 50 % Robusta, 50 % Arabica

Harmonické kombinace odrůd Arabica a Robusta dodávají této směsi vyváženost vůně, chuti a tělnatosti. Tato káva má mírnou a jemnou kyselost obohacenou o tóny kandovaného ovoce, mandlí a kakaa. Mivi - “Mi” znamená v esperantu (mezinárodní umělý jazyk) “Já”, “Vi” znamená Ty. Pod tímto názvem se skrývá káva vytvořená směsí Arabicy a Robusty v přesném poměru “půl na půl”, tedy v jisté rovnováze, harmonii a spravedlnosti, potřebné k fungování každého vztahu.

PaReto (R) – 80 % Robusta, 20 % Arabica

Aplikací Paretova principu 80/20, pečlivou selekcí zrn a důrazem na odrůdu Robusta, vznikla směs výrazné chuti s velmi dobrou cremou a dochutí s tóny koření, cereálií a extra tmavé čokolády. PARETO byl italský ekonom, matematik, statistik, sociolog a politolog, celým jménem
Vilfredo Federico Damaso Pareto, který formuloval pravidlo “80 na 20” známé jako Paretovo pravidlo, nebo též Paretův princip. Toto jméno jsme použili hned pro 4 kávy, vytvořené právě tímto poměrem zrn 80/20.


PARETO s velkým A obsahuje 80% Arabiky a 20% Robusty.
PARETO s velkým R obsahuje 80% Robusty a 20% Arabiky.
PARETO DARK je tmavě pražená varianta poměru 80% Arabiky a 20% Robusty.
PARETO AMA Bio obsahuje 80% Arabiky a 20% Robusty.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: