Sada KÁVOMIL
Náš degustační balíček s mlýnkem a French press konvičkou je určen všem, kdo rádi objevují nové chutě kávy a chtějí si pořídit příslušenství na snadnou a kvalitní přípravu kávy.
Předností mlýnku je jeho velikost a tudíž je vhodný i pro přípravu kávy na cestách. To samé lze říci i o nerezové konvičce s objemem 350 ml a dvojitou stěnou.
Kávy v balíčku jsou vybrány tak, aby degustátor mohl pozorovat rozdíly u měnících se poměrů, ale měl možnost ochutnat jak 100% jedno druhovou arabicu, tak i čistou robustu.
Kávy jsou v balení 250 g.
Ruční mlýnek na kávu
Mlýnek je vyroben z ušlechtilé oceli s keramickým mlecím zařízením a skleněnou nádobkou na pomletou kávu. Jeho odnímatelná klika s dřevěným držadlem šetří místo při skladování.
- Stupeň mletí lze okamžitě nastavit otočným prstencem v rozsahu 1-6
- Kapacita zásobníku na zrno: 15 až 20 g (dle velikosti zrn)
- Kapacita skleněné nádobky po hrdlo: 100 ml (cca 45 g pomleté kávy)
Káva nejlépe rozvine své aroma, když je čerstvě pomletá. S mlýnkem na kávu je to kdykoliv možné i doma. Odolné keramické mlecí zařízení umožňuje nastavení různých stupňů mletí a díky tomu nabízí intenzivní požitek z kávy podle vlastního přání. Transparentní víčko umožňuje kontrolu obsahu zásobníku.
Funkce:
- Odnímatelná ruční klika z ušlechtilé oceli s dřevěným držadlem
- Jednoduché nastavení 6ti stupňů mletí od jemného (1) po hrubé (6) – s odolným keramickým mlecím zařízením
- Skleněná odnímatelná nádobka na pomletou kávu
- Objem: až na 45 g kávy (např. 9 šálků kávy mokka, 750 ml kávy z french pressu)
Tip:
- Nejjemnější stupeň mletí (1) je vhodný pro přípravu espressa.
- Pro další varianty přípravy doporučujeme nahlédnout do našeho katalogu káv.
Barva
- Ruční klika: stříbrná
- Držadlo: hnědá tmavá
- Korpus: stříbrná
- Regulační prstenec: černá
- Vrchní uzávěr mlýnku: transparentní
- Odnímatelná nádobka na pomletou kávu: transparentní
Materiál
- Ruční klika: ušlechtilá ocel
- Držadlo: dřevo
- Skelet: ušlechtilá ocel
- Nádobka na pomletou kávu: sklo
- Regulační prstenec: plast
- Vrchní uzávěr mlýnku (víčko): plast
- Mlecí zařízení: keramické
Rozměry
- Výška cca 19 cm
- Ø cca 5,5 cm
- Objem skleněné nádobky cca 45 g kávy (např. 9 šálků kávy mokka, 750 ml kávy z french pressu)
Hmotnost
- cca 360 g
Návod k použití
- Odšroubujte sběrnou nádobu na pomletou kávu a před prvním použitím umyjte a řádně osušte.
- Nastavte požadovaný stupeň mletí (1 - nejjemnější mletí, 6 - nejhrubší mletí)
- Sejměte vrchní uzávěr mlýnku (je jen nasazen – nešroubuje se) pro zpřístupnění zásobníku na zrno.
- Naplňte zásobník mlýnku v požadovaném množství celými kávovými zrny (15 až 20 g).
- Uzavřete zásobník nasazením vrchního dílu (uzávěrem mlýnku - víčkem).
- Nasaďte kliku na vyčnívající šestihran.
- Pro zahájení mletí uchopte mlýnek pevně do jedné ruky a druhou rukou otáčejte klikou VE SMĚRU hodinových ručiček. Pomletá káva propadává do transparentní nádobky.
- Pro pomletí většího množství kávových zrn je třeba sundat kliku, následně vrchní uzávěr a dosypat do zásobníku další kávová zrna. Podle potřeby postup zopakujte a doplňte další kávová zrna.
- Sběrnou nádobku na pomletou kávu odšroubujte a umletou kávu vysypte.
DALŠÍ UPOZORNĚNÍ:
Neměňte stupeň mletí, pokud jsou v zásobníku kávová zrna!
Jednotlivé díly nejsou vhodné do myčky nádobí!
HABESH -100 % Arabica Ethiopia Sidamo
Lahodná chuť etiopské kávy s podmanivě okouzlující vůní vás provede magickou cestou objevitele tropických esencí a exotického ovoce. HABESH (habeš) Etiopské císařství, známé též jako Habeš, byl africký stát rozkládající se na území dnešní Etiopie a Eritreje. Existovalo přibližně od roku 1137, kdy na etiopský trůn dosedla dynastie Zangweovců. Kávu vypěstovanou v této lokalitě jsme nazvali původním názvem historického území.
GOLEM - 100 % Robusta
Pečlivě vybraná zrna druhu ‚Coffea Robusta‘ z nejlepších plantáží zaručuje kvalitu plné a vyvážené chuti bez závad. Tato káva má výrazný charakter, intenzivní tělo a žádnou kyselost. GOLEM je synonymem velikosti a síly. Káva obsahující odrůdu Robusta má mnohem vyšší podíl kofeinu a nižší kyselost oproti odrůdě Arabica. Směs zrn vybraných výhradně z Robusty je hodna jména takového formátu.
MIVI - 50 % Robusta, 50 % Arabica
Harmonické kombinace odrůd Arabica a Robusta dodávají této směsi vyváženost vůně, chuti a tělnatosti. Tato káva má mírnou a jemnou kyselost obohacenou o tóny kandovaného ovoce, mandlí a kakaa. Mivi - “Mi” znamená v esperantu (mezinárodní umělý jazyk) “Já”, “Vi” znamená Ty. Pod tímto názvem se skrývá káva vytvořená směsí Arabicy a Robusty v přesném poměru “půl na půl”, tedy v jisté rovnováze, harmonii a spravedlnosti, potřebné k fungování každého vztahu.
PaReto (R) – 80 % Robusta, 20 % Arabica
Aplikací Paretova principu 80/20, pečlivou selekcí zrn a důrazem na odrůdu Robusta, vznikla směs výrazné chuti s velmi dobrou cremou a dochutí s tóny koření, cereálií a extra tmavé čokolády. PARETO byl italský ekonom, matematik, statistik, sociolog a politolog, celým jménem
Vilfredo Federico Damaso Pareto, který formuloval pravidlo “80 na 20” známé jako Paretovo pravidlo, nebo též Paretův princip. Toto jméno jsme použili hned pro 4 kávy, vytvořené právě tímto poměrem zrn 80/20.
PARETO s velkým A obsahuje 80% Arabiky a 20% Robusty.
PARETO s velkým R obsahuje 80% Robusty a 20% Arabiky.
PARETO DARK je tmavě pražená varianta poměru 80% Arabiky a 20% Robusty.
PARETO AMA Bio obsahuje 80% Arabiky a 20% Robusty.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.