Jak připravit skvělou kávu ve French pressu

Mnohokrát OZKOUŠENÝ a DOPORUČENÝ POSTUP PŘÍPRAVY kávy v našich FRENCH PRESS KONVIČKÁCH


1. 
Vytáhněte píst s víčkem z konvičky a před použitím umyjte a řádně osušte.
2. Do vyčištěné konvičky nasypte nahrubo pomletou kávu. (
množství kávy závisí na počtu připravovaných porcí, obecně platí 6 gramů kvalitních kávových zrn na 100 mililitrů vody. Tedy u malé konvičky 350 ml to bude 21 g kávy a u větší konvičky 800 ml pak 48 g kávy).
3. Kávu pomalu zalijte horkou, nikoli vařící vodou (90 - 96 °C), tak aby se rovnoměrně namočila. 
(Ideálně krouživým pohybem, ne do jednoho místa).
4. Po 30 - 45 vteřinách jemně promíchejte lžící.
5. Poté ihned nasaďte sítko s pístem na konvičku tak, aby spodní zkosená část víčka směrovala k držadlu.
Následně stlačte sítko pomocí pístu přibližně 1 centimetr pod hladinu.
6. Po uplynutí 3 - 4 minut od zalití namleté kávy stlačte píst pomalu téměř na dno. 
(není dobré stlačit až na doraz, neb se mohou přes sítko dostat menší částečky kávy do nápoje).
7. 
Ihned po stlačení pootočte víčkem, aby se zprůchodnila nálevka a rozlijte výsledný nápoj do šálků
nebo přelejte do jiné konvičky.

 

Užijte si svůj šálek kávy, DOBROU CHUŤ! 

V nabídce máme dvě velikosti konviček.